Тази сутрин беше подновено издирването на 6-годишното момиченце, което е в неизвестност от вчера. Целият състав на полицейското управление и пожарната е на работа тази сутрин, екипите са оборудвани с необходимото облекло и техника за издирване в труднодостъпните терени по протежението на река Луда Яна.

И през днешния ден реката е пълноводна и със силни течение, породени в резултат на падналите обилни валежи от дъжд през изминалите два дни. Предстои щателното претърсване на коритото на реката по нейното протежение до село Попинци. При откриване на детето ще се постараем да ви информираме своевременно.

Както вече ви съобщихме всички служители включително и свободните от дежурство от полицейското управление и пожарната са извикани тази сутрин за подновяване на акцията по издирване на 6-годишното дете от Панагюрище.

Искам да отбележа, че на помощ ни се притекоха и ловците от Ловно-рибарското дружество „Глиган“ в средногорския град. Сформирани са 16 групи от полицаи, пожарникари и ловци, които започнаха издирването паралелно и по двата бряга на реката, за да се обхване коритото в пълнота. Ако се наложи издирването ще продължи и след село Попинци, където река „Луда Яна“ преминава. – заяви говорителят на ОДМВР – Мирослав Стоянов.

Ето какво се случи вчера – ТУК