Със Специалната награда  от фолклорния фестивал за деца и младежи „Скочи коло да скочимо“ в Подгорица, Черна гора се завърнаха  танцьорите на Представителен танцов състав „Детство“ при Общински детски комплекс – Пазарджик. Наградата е най-престижното отличие във фестивала и е посветена на неговия създател, виден черногорски фолклорист и хореограф Хасан Джаджевич. Организатори на фестивала са фолклорен състав „Монте фолк“ и секретариата за „Култура и спорт“ в Подгорица. В продължение на седмица своите традиции и  фолклор показаха пред жителите и гостите на града 14 фолклорни групи. Възпитаниците на Елена Тетева поднесоха красотата и богатството на българския фолклор в неговата цялост като изпълниха танци от всички фолклорни области на България.

Със своето майсторско и емоционално изпълнение и пъстри и красиви носии те очароваха публиката и организационния комитет и заслужено им бе присъдена най-голямата и специална награда на фестивала. За прекрасното си и достойно представяне на фестивала групата получи и още една награда от  ръководството на Общински детски комплекс, екскурзия до Дубровник.

През втората фестивална вечер танцьорите от „Детство“ бяха поздравени и от г-жа Джованина Докова, завеждащ консулска служба в Посолството ни Черна гора и от г-н Стефан Шейнов, ръководещ делегацията на Европейския съюз в Черна гора. Представители на всички групи се срещнаха с Неля Савкович – секретар на секретариата за „Култура и спорт“ в Подгорица  и Джорджа Сухич – председател на Общинския съвет. На тази среща българската група бе водена от г-жа Гергана Табакова – директор на дирекция „ Образование и  култура“.  За пореден децата от ПТС „Детство“ показаха багрите, магията  и  красотата на българските народни танци на международна сцена и ни накараха да се гордеем с тях.