91 жандармеристи положиха тържествена клетва за спазване на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР. Тържествената церемония се проведе днес в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР. Гости на нея бяха доц. д-р Петър Моллов – съветник на Министъра на вътрешните работи, г-н Михаил Златанов – оперативен помощник на Главния секретар, старши комисар Йордан Рогачев – Директор на ОДМВР-Пазарджик, г-н Петър Белчев – заместник-областен управител, комисар доц. д-р Станимир Илиев – заместник-декан на факултет „Полиция“ в АМВР. На събитието присъстваха и комисар Борис Танев–началник на ЗЖУ-София, директорите на ЦСПП в Пазарджик и Казанлък комисарите Стоян Зайков и Красимир Иванов, много родители и близки на стажантите.

20жандарми2

С днешната тържествена церемония завършва шестмесечната първоначална професионална подготовка на стажантите от Дирекция „Жандармерия“ при Главна дирекция „Национална полиция“. По време на нейното провеждане те получиха познания по общи и специализирани полицейски дисциплини:правна,тактическа, стрелкова, криминалистическа и психологическа подготовка, полицейска лична защита, оказване на долекарска помощ.

20жандарми1

 

След приключване на обучението си те придобиват статут на пълноправни полицаи и ще изпълняват своите задачи в структурите където са назначени, а именно Зоналното жандармерийско управление в София. В своето обръщение доц. д-р Моллов пожела на младите служители успехи в нелеката им ежедневна професионална дейност и изрази увереност, че те ще продължават своето развитие в полицейската кариера. Завършилите с отличен успех стажанти бяха наградени от името на Ректора на Академията на МВР и Директора на ЦСПП-Пазарджик.  Празничен водосвет за здраве и успех отслужиха свещеници от Пазарджишката духовна околия.