Общинските съветници на АБВ смятат, че е необходимо актуализацията на бюджета на община Пазарджик, да бъде гледана на отделно извънредно заседание на Общинския съвет, а не заедно с още двадесет точки в дневния ред. Тов заяви днес по време на пресконференция в Пазарджик лидерът на областната организация и общински съветник Атанас Шопов. Според него няма яснота нико какви са приходите постъпили в хазната, нито пък направените от администрацията разходи за първото полугодие.

Според Шопов в понеделник от 15 ч. всички комисии към градския парламент ще се съберат, за да дебатират актуализацията, която била включена в последния момент в дневния ред на сесията. Това според него ще доведе до претупване на материята и гласуване на документ пълен с неясноти.

Тезата му бе потвърдена и от националния лидер на АБВ – Румен Петков, който подчерта, че подобно поведение е неприемливо за гражданите на Пазарджик и е обида за тях да не знаят, какво се случва с парите им. Румен Петков заяви, че това не е прецедент за България, а има и други общини където това се случва.

В този контекст той смята, че Жан – Клод Юнкер като лидер на ЕС е „най-скъпо платеният пияница“ в Европа и на предстоящите избори за европейски парламент, гражданите много внимателно трябва да решат на кого да дадат подкрепата си. Прогнозата на Румен Петков е за предстоящи предсрочни парламентарни избори в България, тъй като патньорите на правителството продължават да изживяват дълбоки драми помежду си и през октомври напрежението ще ескалира до невъзможност да има нормално управление в държавата.