Пазарджишкото Сдружение „Вяра и Бъдеще“ организира тази седмица поредното издание на Европейска младежка конференция. Домакин на събитието ще е град Брацигово. В Народно Читалище „Васил Петлешков“ форумът ще бъде открит тази вечер с тържествен концерт, с участието на Ангел Узунов – изпълнител на родопска Каба гайда, част от най-добрите певици на ансамбъл „Филип Кутев“, които ще представят пред разнородната публика красотата и богатството на българския фолклор  с кристалните си гласове.

След тях в концерта ще се включат и младежи от Великобритания, част от музикалната група „The Dream of the King“ от „Tne Dream Centre“ Манчестър. Началото на концерта е от 19:00 часа тази вечер. В  Европейската младежка конференция в Брацигово ще участват младежи от общо седем държави, сред които домакините от България и гости от Швейцария, Великобритания, Германия, Дания, Словения. България за втори път е домакин на християнската конференция, до този момент тя се е провеждала в Швейцария.

Миналото лято над 170 участници останаха в подножието на Родопите в рамките на форума. И тази година е предвидено младежите да останат в България и Брацигово до неделя. До тогава за тях ще бъдат организирани сесии с различна поучителна тематика. Освен с планираните лекции участниците в конференцията ще се занимават и със социална работа. В програмата е предвидено до посетят и курорта Атулука.

30брацигово