Осем човека са пострадали при пътно-транспортни произшествия станали за времето от петък до днес. Най-честите причини за това са отнемане на предимство и неправоспособност. В петък вечерта е регистрирана първата катастрофа в района на пътя между селата Бъта и Попинци. Лек автомобил „Лексус“ , управляван от Р.Ц.- 32г. от пловдивското село Цалапица напуснал платното за движение и се блъснал в насрещно движещо се „Ауди“ с шофьор Г.П.- 54г. от Панагюрище. В резултат на удара са пострадали водачът на немското возило и возещата се в него М.П.- 50г. Пострадалите са транспортирани и настанени в панагюрската болница без опасност за живота.

В същия ден на пътя между велинградските села Пашово и Кръстава станала катастрофа между лек автомобил и мотоциклет. Оказало се, че мотоциклетистът е неправоспособен 16-годишен тийнейджър от село Кръстава. Той управлявал и нерегистриран мотоциклет, който след инцидента се опитал да скрие от служителите на „Пътна полиция“. Младежът е настанен в болнично заведение с фрактура на лявата ръка.

В събота следобед на кръстовище в Панагюрище 19-годишният Т.Д. от Раднево не спрял с „Фолксваген“-а си на знак „Стоп“. Последвал сблъсък с „Пежо“, управлявано от панагюреца П.Б.- 47г. В резултат на това пострадали возещите се в „Голф“-а две 15-годишни момичета. Те са настанени за преглед в местната болница.