Младежки групи от Швейцария и Англия ще пеят на събора, който ще се проведе тази събота на голямата поляна в курорта Атолука над Брацигово.

1деца

Гостите и в момента са в града където се провежда Европейска младежка християнска конференция. Тя се осъществява за второ поредно лято в родопското градче по инициатива на неправителствената организация „Вяра и Бъдеще“.

1филип кутев

Конференцията бе открита в понеделник – вечер с концерт на петима гайдари и певици от ансамбъл „Филип Кутев“, заради капризите на времето, вместо на площада, концертът се проведе във фоайето на читалище „Васил Петлешков“, но това не попречи на участниците да аплодират великолепните изпълнения на гайдарите и неземните гласове на изпълнителките.

„Рипни, Калинке да тропниме“, „Вечеряй Радо“ и още много фолклорни песни огласиха сградата.

1гордън и венета

Участнците бяха поздравени от организаторите Гордън и Венета Мерк. По време на конференцията, чиято основна тема е „Отвъд преградите“ ще бъдат дискутирани въпроси свързани с вярата и предизвикателствата на съвременния свят, който става все по-глобален.

За гостите на откриването бе подредена и трапеза с типични за всяка една от страните – участнички ястия. Брациговци се представиха с традиционните си милинки.

1германия

В  Европейската младежка конференция в Брацигово участват младежи от общо седем държави, сред които домакините от България и гости от Швейцария, Великобритания, Германия, Дания, Словения.