Анна ГЕОРГИЕВА, треньор

На гребната база в Пловдив при изключително горещо лятно време се проведе състезание по триатлон за купа” 3Extreme triathlon cup Plovdiv 2018”. Домакините създадоха отлична организация и атмосфера за състезателите и състезанието се превърна в малък празник за деца, родители и гости .

СК”Шампион” взе участие в силно намален състав, предвид етапа на подготовка. На дистанция 350 м. плуване – 15км колоездене – 3 км. бягане за 15-14-13 годишни със златни медали с голяма преднина се окичиха Виктория Стойнова и Любомир Германов.

В същата възраст участие взеха Михаела Зонова, Петър Маслев и Христо Георгиев. На дистанции 100 м. плуване – 5км. колоездене – 1 км. бягане за възраст 12-11-10 годишни с бронзов медал се окичи 10 годишният Георги Илиев.

В същата група отлично се представиха и Томас Григоров, Димитър Сотиров, Радослав Джунов, Стилян Христов. На същата дистанция при 9 годишни и по-малки  бронз спечели Дара Маслева, а Красимир Георгиев е на 4 място.

Подготовката на шампионите ще продължи в планиран морски лагер за участие на Балканските игри в Охрид и Държавното първенство-основна дистанция в Камчия през септември, където участие ще вземат всички 45 на брой картотекирани състезатели на клуба.