Два двустайни апартамента, три етажа от къщи, три цеха, два магазина, две заведения, два офиса, склад, гараж и неназована сграда са изкарани за продан от частни съдебни изпълнители в Пазарджик. Срокът за продажба на имотите варира от средата на този месец до края на октомври. Стойността на недвижимостите варира от 20 000 до 240 000 лв., като според обявленията това е началната тръжна цена. Едното от заведенията е подземие, което се намира под кафене „Часовника“ и е било предназначено за дискотека, а второто се намира на бул. „Христо Ботев“126 в областния град.

9заведение

Етажите от къщи се намират на ул. „Веслец“ 18 (35200.00 лв.), „Петър Бонев“ 32  (29584.80 лв.) и ул. Витоша № 70 (88000.00 лв.). В скобите е упомената началната тръжна цена.

Въпреки че летният сезон се счита за замрял, заради отпуските в действителност това далеч не е така. В момента активност на пазара проявяват пазарджишките гастербайтери, които са успели да заработят и спестят пари и са решили да ги инвестират в жилище в родния си град. Това, като че се явява основен фактор за нарастването на цените на жилищните площи, което наблюдаваме от началото на годината.