Местността Бекови скали край Равногор става все по-популярно място за туристически разходки край Равногор, съобщиха местните хора. През изминалия уикенд красивата гледка към язовир Въча се е открила пред над двеста души. Все по-често тук идват хора от областта и страната, за да видят това малко познато кътче от Родопа планина. Чужденците също не са изключение в туристическия поток. Снощи на високата скала е бил разположен и телескоп, заради пика на „падащите звезди“ от Персеидите.

Бековите скали са разположени на около три километра от селото, а местните хора препоръчат разходката до там да бъде по хладина, което означава сутрин или надвечер. Платото е открито и ако не сте защитени с крем против изгряне или шапка, със сигурност заедно с хубавия спомен от преживяването няколко дни след това ще трябва да търпите и несгодите от неразумното си поведение.

ПЕРСЕИДИТЕ

Преминавайки през нашата слънчева система комета „Суифт Тътъл” оставя след себе си прах и отломки. Нашата планета, обикаляйки около Слънцето преминава през тях и така започва звездопадът. Обикновено това се случва през август месец всяка година. Малките песъчинки изгарят в атмосферата, оставяйки диря от различни цветове в зависимост от химичните елементи, от които са съставени.