„Смея да твърдя, че до голяма степен това бе моя инициатива, мое усещане, беше една емоционална вътрешна изява, сега осъзнавам, каква голяма грешка допуснахме. Решението да се случи това е мое, децата са изключително възпитани и интелигентни. Да се хвърля вината върху тях е напълно нелепо. Решението бе одобрено и от организаторите на изявата, в която взехме участие заедно с над сто деца от ансамбъла, те не са уплашени, а одухотворени, но се чувстват накърнени и обидени от думите на хората, които в социалните мрежи непрекъснато ги нагрубяваха и порицаваха поведението им.“ – заяви ръководителката на танцов ансамбъл „Чудесия“ – Таня Димитрова за медиите, по повод на ширналата се дискусия за това – дали е правилно или не да се играе хоро в езерото Близнака, в Национален парк Рила?

До този момент няма индикация, че танцьорите на „Чудесия“ ще бъдат глобени. Със сигурност обаче санкция ще бъде наложена на охраната на Национален парк Рила, които не са реагирали по никакъв начин и не са осуетили намерението на децата да влязат в езерото Близнака. Ръководителката на „Чудесия“ Таня Димитрова поднася извинения за емоционалното си решение, но напомня, че заснетият по време на уикенда клип ще бъде ползван за реклама на България и нейният уникален фолклор.

Припомняме, че танцов състав „Чудесия“ е сред водещите в страната и не веднъж е защитавал с чест името на Пазарджик и региона, с участието си в национални и международни състезания. Това ще продължи да се случва и занапред.

Подкрепата за децата и тяхната ръководителка в социалните мрежи също не закъсня. Ето и част от коментарите:

Rumyana Nacheva Atanasova : Заради чудните деца на „Чудесия” аз се гордея, че съм българка! Но, както е редно в нашата любима България, винаги се намира един кокоши мозък, който да оскверни нещо хубаво и свято. Таня, ти си високо и далече от всичко това, не обръщай внимание на злобата. Каквото има да става ще стане. И накрая всичко се връща и си идва на мястото. Успех и само победи, ти желая!
Latinka Radeva Hinkova :Може би само онзи, който е бил близо до децата на Таня и до самата нея, знае за каква дисциплина, възпитание, отговорност, талант и емоция става дума. Гордея се, че съм българка и че познавам отблизо чудесното семейство „ЧУДЕСИЯ”. Не един път са изправяли на крака публиката в Мадрид, защото носят в себе си нещо много силно и голямо – любовта към фолклора, а то е равносилно на това да се наречеш с гордост БЪЛГАРИН!
Да, правилата са, за да се спазват, но аз съм сигурна, че те не са ги нарушили, защото са поискали, а защото някой не е бил на точното място в този момент и не е свършил работата си до край. Така че, мила Таня, мили деца, бъдете все толкова смели и целеустремени, все толкова истински и будни българи!
Природата трябва да се уважава, но аз съм сигурна, че вие знаете как!