Служителите от структурите на ОДМВР-Пазарджик в региона работят ежедневно по опазване на обществения ред и спокойствието на гражданите.

Малко след полунощ, в понеделник, в РУ-Септември бил получен сигнал от граждани за силна музика в Белово. Незабавно към мястото бил насочен автопатрул от местния полицейски участък. Униформените установили, че шумотевицата идва от частен дом, а причината е изнесена на терасата музикална уредба от празнуващите. Полицаите разпоредили на собственика на къщата М.П.- 36г. да спре музиката, след което предприели действия за съставяне на акт за установеното нарушение на нощната тишина.

Двама от гостите обаче яростно решили да защитават домакина си и с действията си възпрепятствали  органите на реда да изпълнят задълженията си. Станало ясно, че това са беловците Н.Й.- 39г. и Г.В.- 34г. На мястото пристигнали и допълнително полицейски екипи, а двамата мъже виждайки това успели да избягат и към момента се издирват. По случая е образувано полицейско производство.

Малко по-късно аналогична ситуация са разиграла и в областния град. Около един часа, след полунощ, дежурният в Районното управление на областния град получил няколко сигнала за силна музика, идваща от заведение на улица „Пловдивска“.

Там били изпратени два автопатрулни екипа, които да изяснят ситуацията. Униформените установили, че музиката идва от малко заведение, в което празнували група жители на пазарджишкия квартал „Изток“. Те разпоредили на присъстващите да прекратят празненството, да спрат музиката, тъй като така пречат на живеещите в съседните жилищни сгради. Мъжете обаче не се подчинили, умишлено заблуждавали органите на реда за своята самоличност и за това кой е собственик на заведението. Това дало основание служителите да предприемат задържане.

Изведнъж около служебните автомобили се насъбрали около 20 човека, с намерение да осуетят полицейските действия и това наложило на място да бъдат извикани допълнително подкрепления от полицейското управление. В крайна сметка музиката била спряна, а в полицейския арест за срок от 24 часа се озовали А.К.- 42г., Г.Г.- 42г. и Х.А.- 42г.

Съставени са им актове по Закона за МВР за неизпълнение на полицейско разпореждане. На други двама техни сътрапезници са съставени актове на нарушаване на обществения ред съгласно общинската наредба.

През изминалия уикенд дежурните екипи от управленията в Пазарджик и Септември са установили множество нарушения на спокойствието на гражданите през тъмната част на денонощието. В резултат на това на нарушителите са съставени 24 акта, които ще бъдат изпратени на общинските администрации, където да бъде определен размерът на глобите.