„Твоят празник е събитие за село Величково“ – ти си един от хората, с които се гордеем. Нека да си свежа като този букет цветя и още дълги години да се радваш на близките си и да гледаш внуци и правнуци!“, пожела кметът Петър Гуглев на баба Петкана и ѝ подари икона с лика на Света Богородица. Това се случи на специално тържество организирано от внуците на юбилярката в пазарджишкото село.

22петкана 22петкана1

Рожденицата Петкана Георгиева Маринкова е родена на 21 август 1918 година. През живота си е срещала много злини и добрини, но до ден днешен продължава да помага в домакинството и да се радва на топлотата и обичта, с които я даряват нейните близки.

Да уважат столетницата се събраха нейните близки – дъщеря, внуци, правнуци, съседи и съселяни. Специални поздравления за здраве и дълголетие рожденичката получи от кметство Величково, Община Пазарджик, ПК „Надежда”, НЧ „Отец Паисий 1930”.

Такова тържество във Величково много малко хора помнят, тъй като 100 годишнина тук за последен път са  са чествали през 1978 год. на тогавашния столетник Кръстьо Чавдаров.

 Честит юбилей, Петкана Маринкова!