Промяна в програмата за днешния ден отмени пристигането на социалния министър Бисер Петков в Пазарджик, съобщиха от общината. Той трябваше да пристигне в областния град с заедно с представителя на УНИЦЕФ за България д-р Джейн Муита, за да посетят Център за социално включване и развитие. Визитата включваше и срещи с областния управител Стефан Мирев и зам. кмета Петър Петров.

Г-жа Муита получи акредитивните си писма преди месец и половина като отвори нова глава на сътрудничество между Детския фонд на ООН и Правителството на България. Новият 5-годишен цикъл на работа ще бъде от полза на всички деца в страната, включително на най-уязвимите.

Д-р Джейн Муита пристигна в България след успешно изпълнение на предишния 5-годишен цикъл на сътрудничество и плавен преход от предишния представител на УНИЦЕФ, г-жа Мария Хесус Конде.

Д-р Муита, родом от Кения, е заемала позицията на Заместник-представител на УНИЦЕФ в Зимбабве от ноември 2013 година. В това си качество тя е ръководила разработването, прилагането, мониторинга и оценката на програмата на УНИЦЕФ за страната. Преди това д-р Муита е заемала позицията Заместник-представител на УНИЦЕФ в Малави и Руанда, където е ръководила комплекси програми за деца. Д-р Муита притежава бакалавърска степен по медицина и хирургия, и магистър по педиатрия от Университета в Найроби, както и магистърска степен по обществено здраве от университета „Джонс Хопкинс“, САЩ.

За УНИЦЕФ:
УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден – в над 190 държави и територии – за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.