Десет творци от цялата страна се включиха в пленер на скулптурата от дърво и дърворезбата с моторен трион, той се провежда за първи път в курорта Цигов чарк, под патронажа на скулптора проф. Крум Дамянов, който е роден в родопския град.

Пленерът съвпада и с 50 години от създаването на утвърдения от ЮНЕСКО резерват „Мантарица“ – най-голямото в Европа обиталище на глухар, това всъщност е и причината община Ракитово да прегърне идеята за културната проява.

Огромен брой посетители привлече необичайното ателие на открито, а пред очите на смаяната публика от дървени трупи се появиха причудливи фигури, които са плод на креативността на ваячите.

Участниците са настанени във вилата на Горско стопанство – Ракитово, а пленерът е започнал вчера и ще продължи до утре, когато ще бъдат избрани най-добрите творби, а всички създадени през този уикенд, ще бъдат продавани на търг, като средствата ще се дарят на Центъра за деца с увреждания в Ракитово. За всички участници са осигурени резачки „Stihl“, ток, трупи, дънери, нощувки и храна.

25пленер2 25пленер3 25пленер4 25пленер5 25пленер6 25пленер7 25пленер825пленер25пленер10 25пленер11 25пленер12-крум дамянов