Младият режисьор Григор Антонов е новият театрален директор в Пазарджик. Той поема поста, след като предшественикът му Александър Жеков излиза в заслужена пенсия. Заповедта на Григор Антонов за встъпване в длъжност е валидна от днес, а най-вероятно до края на работния ден той ще се срещне и с колектива на театъра, за да бъдат обсъдени бъдещите порядки и задачи в него. По-късно ще бъде обявен конкурс за мястото на директор в ДКТ „К.Величков“, на миналогодишния Антонов и Жеков бяха единствените претенденти за поста.

Григор Антонов е син на ексшефа на баретите – Арлин Антонов, зад гърба му има солиден опит в режисурата, а негови постановки не веднъж са сочени като пример за съвременно и интересно интерпретиране на разработваните драматургични текстове. Григор Антонов е носител на „Аскеер“ 2017 за режисура, за постановката си „Вуйчо Ваньо“ в столичния театър „Възраждане“. Григор Антонов бе и съветник на президента Росен Плевнелиев, по въпросите на културата.

Завършва театрална режисура в класа на Иван Добчев в НАТФИЗ през 2004 г., когато се дипломира със спектакъла си „БИФЕМ“ в Сатиричния театър. Антонов е поставял още няколко постановки като „Чичовци“, „Вампир“ и „Фантомни болки“, както и много други.

Григор Антонов е женен за актрисата Александра Василева, която голяма част от тв-зрителите помнят с ролята на украинката Алеся в сериала „Седем часа разлика“.