Арестуваният вчера Георги Моллов, който е собственик на мандрата в Калугерово, където бе открит склад за тютюн, в който се съхранявали 1700 кг. от акцизната стока без бандерол е част от общо четири фирми, сочи Търговския регистър. До началото на април миналата година той се е водил управител на Ай Ем Интернешънъл АД. Фирмата е била регистрирана, за да търгува с недвижими имоти и да извършва строителна дейност.

Предишното работно място на Георги Моллов е в „Паркинги и гаражи 2011“ ЕООД .  Моллов се води управител и на МЕГА БИЛД, която де факто е собственик на складовата база, в която бе открит незаконният тютюн. Фирмата е създадена през 2008 г. и извършва основно строителна дейност, неин пръв мениджър е Весела Балабанова, а партньори в дейността са още две фирми – „Риф 2003“ на ексобщинският съветник – Доменико Русси и „Търговска база 7“, с основатели Серьожа Лазаров и Николай Вулянов.

От девети февруари тази година той е шеф и на фирма „Тракийска лоза“, която има седалище на ул. „Пирин“ 7 в Пазарджик и „Цариградско шосе“2 в София. Фирмата е регистрирана през 2011 г. с предмет на дейност производство и бутилиране на вино и високоалкохолни напитки. Първият управител на тази фирма е Ганка Биволарска, която предава щафетата на Моллов. Ганка Биволарска е свързана и с фирма „Памесквин“, която има дълг в размер на 1 262 805,00 лв към НАП.

В съобщението на Окръжна прокуратура – Пловдив се казва, че в хода на разследването е установено, че като собственик на мандра в с. Калугерово, обл. Пазарджик, обвиняемият е организирал на територията й и цех, в който е извършвал нарязване и обработка на големи количества тютюн, който впоследствие е доставял на нелегалните фабрики, произвеждащи цигари на територията на гр. Горна Оряховица, гр. Тутракан и гр. Дупница. Предвиденото от закона наказание за престъплението, за което на Георги Моллов е повдигнато обвинение, е от 2 до 8 години лишаване от свобода.

Мандра Калугерово обаче не е свързана документално с Георги Моллов, по документи тя се води с управител Емилия Стефанова, а фирмата дължи на НАП – 15 806 138.00 лв.

Ето и видеото разпространено от полицията в деня на акцията – 25 август – събота – ТУК