Пловдивският Апелативен съд потвърди предсрочното освобождаване на  бившият кмет на Стрелча и Пазарджик – Иван Евстатиев, съобщиха от там.

В момента той се намира в трудово-поправителното общежитие на пазарджишкия затвор. Районният съд в Пловдив първоначално даде 6 гoдини на Евстатиев, но окръжният намали на 4 години, като се произнесе с решение. Припомняме, че Окръжен съд – Пазарджик постанови предсрочното освобождаване на затворника, като след това Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе протест срещу определението. Днес обаче се произнесе Апелативният съд.

След влизане в сила на наказанието му Евстатиев е бил на работа като огняр, а според началника на затвора и пробационния служител с поведението си е дал доказателства за своето поправяне.

Освобождаването на Иван Евстатиев се случва, след като той прекара нон стоп зад решетките времето от  задържането си на 15 януари 2016г. в Стрелча, до днес. Това са две години и осем месеца. Арестът му стана факт след сигнал на 16-годишна ученичка, че е била изнасилена от него в местния хотел, след като е била напита.