Гологърда статуя символизираща водното изобилие на Велинград, която ще бъде осветена в събота, скара местните жители във една от градските фейсбук групи. Според част от разискващите – статуята е напълно излишна на фона на текущото безводие в курорта, както и разнебитените улици не само в покрайнините, но и в центъра.

Други пък са поддръжниците на идеята, че входните арки и вместената между тях скулптура ще предаде още по-приятен изглед на града и допринася за неговото утвърждаване като СПА – столица на Балканите. Като недостатък обаче се отчита фактът, че никъде не са представени авторите на проекта, както и цената за неговото изпълнение. Освещаването на новата придобивка е предвидено за 11.00 ч. в събота.

Припомняме, че Велинград стана носител на приза СПА – столица на Балканите през 2008 г. По това време в града имаше дванадесет хотела, а в момента тяхния брой достига 134, като петзвездни са осем от тях, четиризвездните са 14, тризвездни – 22 броя, двузвездни – 20 и с една звезда – 70 броя, с общ брой на леглата 5 480, от които с висока категория са с 3916.

Тази събота и неделя Велинград ще отбележи двоен юбилей – десет години от получаването на титлата си и 70 години от обявяването си за град.

Вижте програмата – ТУК