В Стрелча вчера официално бе закрита лятната програма за работа с деца „Детско лято“. Събитието бе организирана от местната власт и МКБППМН. В рамките на два месеца участниците имаха възможност да се включат в разнообразни прояви със състезателна, образователна и развлекателна насоченост под ръководството на обществените възпитатели и със съдействието на ПУ – Стрелча и Историческия музей в курортния град.

В Младежкия център бе подготвена фотоизложба, отразяваща най-интересните моменти от „Детско лято“ 2018 г. Кметът на общината Стойно Чачов се обърна към децата с пожелание за успешна нова учебна година и благодари на организаторите от МКБППМН.

Инициативата „Детско лято“ съществува от 2009-та и всяка година привлича много деца от Стрелча, както и гостуващи малчугани. За първи път тази година бяха проведени две изнесени занимания в селата Дюлево и Смилец.

„Очакваме с нетърпение следващото лято, което ще бъде изпълнено с нови изненади и забавни игри“, коментира по време на събитието градоначалникът.