Съдът в Пловдив наложи най-тежката мярка „задържане под стража” на собственика на нелегалната база за рязане на тютюн в село Калугерово Георги Моллов. Според съдията по делото става дума за стройна схема и тежко умишлено престъпление с много вложен ресурс, съобщи „Трафик нюз“.

Съдията заяви, че престъплението по 334 ал 2 т.3 и 4 предвижда лишаване от свобода. Освен това съдът намира, че по делото са налице достатъчно броя информационни източници, които да потвърдят обосновано предположение, че Моллов може да извърши нови престъпления – разпитите на Пламен Петков и Тодор Неделчев – същите лица са участвали при монтажа на машината за тютюн. И са разпознали обвиняемия като лицето, отговорно за обекта в село Калугерово. Още трима свидетели потвърждават връзката на Моллов с производството.

Разпитът на свидетеля Людмил Люпарев (управител на „Начев трейд”) потвърждава, че не е посещавал обекта и че не познава обвиняемия, а само е заплащал сума по сметка на „Мега билд ООД” за наем. Обстоятелствата за стопанисване на процесния обект се опровергават и от свидетелските показания. Съдът намира, че обвиняемият е съпричастен с обвинението и да извърши ново престъпление.