Димитър ГАНЧЕВ, заслужил майстор на спорта

На яз. Батак /Дъното/ през празничните дни се проведе заключителен етап от летния маратон по корабомоделен спорт.

В акваторията под хотел „Журналист“ си дадоха среща най- добрите български състезатели в Националния турнир „Борис Ангелов“ за радиоуправляеми модели за групови гонки- класовете М /Водната „Формула -1“.  При отлично подготвени полигони и идеални метео условия се заформиха истински битки за надмощие , между представителите на домакините- Модел яхт клуба и клубовете от София, Варна, Монтана и Русе.

Миналогодишният световен шампион змс Димитър Димитров, въпреки пропуснати първи стартове в петък, успя да се мобилизира и да победи в три от класовете модели и завоюва златните медали в Еко-Старт с 58 обиколки, Мини-Експерт- 73 об. и в Мини-Тим в тандем със змс Димитър Марков и Георги Тодоров- София -95 обиколки. Митко Марков с тандем с баща си Стефан Марков пък се наложиха в Тим-Старт- 64 обиколки  и срребро в Еко-Експерт – 85.

Тук се наложи Кристиан Веселинов от София с 88 обиколки. Злато грабна русенеца Красимир Георгиев в клас Мини-Хидро с 44 обиколки а в Мини Моно се наложи Добрин Киров от Монтана – 38. Варналии остана  само със сребро- два за Ивайло Горанов и един за Александър Захариев. Змс Петко Петков пък остана само с един бронз в Тим-Старт, което пък беше за сметка на ангажиментите му и по обслужване на полигоните.

И така, Модел яхт клуб- Пазарджик за пореден път доказа, че е лидер в тези класове модели  с 5 златни , 1 сребърен и 2 бронзови медала, а и купата на името на Борис Ангелов, заслужено спечелена от змс Димитър Димитров. Остават още резултатите от Световното първенство за настолни модели- класовете С, което се провежда в момента в Румъния / от тук очакваме 2-3 медала/ и финалите за радиоуправляеми яхти – класовете S, което ще се проведе от 14 до 16 септември, отново на язовир Батак. Следва равносметката от изминалия спортно-състезателен сезон и организацията по новата учебно-тренировъчна година.