04моллов

Георги Моллов остава в ареста, реши Пловдивският окръжен съд. Моллов обжалва наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража”. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 24.08.2018 г. в с. Калугерово, обл. Пазарджик, след предварителен сговор с неизвестен извършител държал акцизни стоки без бандерол – 1700 кг нарязан тютюн за пушене без бандерол, когато такъв се изисква по закон, съобщи „Трафик нюз“.

Моллов е собственик на мандра в село Калугерово и вътре устроил цех, в който е извършвал нарязване и обработка на големи количества тютюн. В последствие продукцията е доставяна на нелегалните фабрики, произвеждащи цигари на територията на градовете Горна Оряховица, Тутракан, Дупница.

Както TrafficNews.bg вече съобщи, по-рано днес всички 19 души, задържани по време на акцията срещу петте нелегални фабрики за цигари, бяха освободени от ареста след заседание в Окръжен съд Пловдив. 15 от тях са с наложена мярка „парична гаранция“, а четирима с „домашен арест“.

Като мотиви магистратите изтъкнаха, че задържаните са работници във фабриката и нямат отношение към организацията на производството.