Над триста души от всички възрасти се събраха в 14 ч. пред съдебната палата на Пазарджик, на организирания от приятелите на загиналия ученик Станислав Стоянов, протест. Майки с колички, пенсионери, хора в зряла възраст и предимно ученици се изправиха пред стъпалата на Темида, за да настояват за постоянен арест на Георги Доков, който в нетрезво състояние блъсна и уби десетокласника от СУ“Георги Брегов“. Много от хората не криеха сълзите си.

Със скандиране на исканията си, присъстващите заклеймиха постъпката на Доков, който според тях трябва да остане в затвора доживот. Младите хора настояват пловдивският Апелативен съд да отмени гаранцията от 10 000 лв., която определи Окръжен съд – Пазарджик и да върне зад решетките бившия надзирател. Според закона обаче, присъдата му ще е от три до петнадесет години ефективен затвор.

„Няма и не искаме да мълчим повече, защото всичко, което се случва около нас ни засяга пряко“ – заяви една от участничките в протеста. „Днес е това нелепо убийство на пътя, вчера обраха баба ми по телефона, утре ще дойде и вашият ред. Сложете край на всички безобразия, тук сме, защото от съдебната система зависи всичко. Единственото, за което настояваме е справедливост. Станислав е капката, която преля чашата на нашето търпение, искаме справедливост“ – каза още жената.

Делото по обжалването на мярката ще се гледа в Пловдив, на 11 септември. Окръжна прокуратура – Пазарджик вече внесе протест за мярката на Георги Доков.