Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе протест срещу определение на съда за наложена мярка за неотклонение  „Гаранция“ спрямо шофьор, обвинен за причиняване по непредпазливост на смърт при катастрофа и в пияно състояние.

Окръжна прокуратура-Пазарджик подаде протест, чрез Окръжен съд-Пазарджик, пред Апелативен съд-Пловдив, срещу определение на Окръжен съд-Пазарджик от 3 септември 2018 г., с което е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 10 000 лева спрямо   Г.Д., на 46 г. Той е  привлечен като обвиняем за това, че при управление на моторно превозно средство, като е нарушил правилата за движение по Закона за движения по пътищата, по непредпазливост и в пияно състояние, е причинил смъртта на 16-годишно момче –  престъпление по чл. 343 ал.3 пр. 1, буква „Б“ във връзка с ал. 1, буква „В“ и във връзка с чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 30 август 2018 г., на общински път, между с. Сарая и с. Ивайло, обл. Пазарджик, обвиняемият Г.Д. управлявал лек автомобил, марка „Опел Астра“. Той застигнал група деца, като по непредпазливост ударил с автомобила си и причинил смъртта на 16-годишно момче, което управлявало велосипед. На място пристигнали екипи на полицията. На Г.Д. е бил извършен тест с техническо средство „Дрегер“, което отчело 1,58 промила алкохол в кръвта му. Продължават процесуално-следствените действия по случая.

В 14 ч. днес пред съдебната палата ще се съберат и много граждани, които също не са съгласни с наложената от съда мярка.