За 14 часа днес е насрочено делото срещу деветнадесет годишния Олег Ч., който на 29 октомври миналата година уби свои вдава спътници, докато управляваше мощно „БМВ“ без книжка. Тежката катастрофа стана на пътя между селата Братаница и Ветрен дол, малко преди 18.00ч. на зловещата за семействата на загиналите дата.

Пристигайки на мястото униформените тогава установили, че 18-годишният водач Олег Ч. от Пазарджик е загубил управлението над лек автомобил „БМВ“. Колата се е завъртяла,  напуснала е пътното платно и е последвал тежък удар в крайпътно дърво. В резултат на това са починали возещият се до шофьора негов съгражданин Наско Ч.- 18г., а малко по-късно в болницата и пътуващата на задната седалка Нина И.- 22г.

Водачът бе настанен за наблюдение в МБАЛ-Пазарджик. На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Септември. Взети са кръвни проби за лабораторен анализ.  Постфактум стана ясно, че нито един от возещите се в колата не е имал свидетелство за правоуправление на автомобил. Загиналите Наско и Нина се оженили месец преди злополуката.

Съдия по делото, чието първо заседание е днес е Коста Стоянов.