Осем години зад решетките, при общ режим ще остане деветнадесет годишният Олег Чавдаров от пазарджишкия квартал „Изток“, заради неволното убийство на двама души – годеницата си Нина Михайлова, на 22 г. и най-добрият му приятел от детинство – Наско Чавдаров, на 18 г.

Зловещата катастрофа стана на 29 октомври миналата година, когато близо месец след сватбеното си тържество, Олег и приятелката му решават да отидат на баня във Варвара. Те канят и приятеля си Наско, който също не подозира , че тръгва на последното пътешествие в живота си. След като посещават минералната баня, а също и заведението към нея, Олег вече е пушил марихуана. Той няма книжка и никога не е карал курсове, за да се сдобие със свидетелство за правоуправление. Това не му пречи да си купи БМВ, което е технически неизправно. Подкарва го и го превръща в ковчег за най-близките си хора. След като подкарва колата по дефилето, той кара рисково, непрекъснато се опитва да изпреварва, сочас показания на свидетели на кървавата история. Въпреки ограничението от деветдесет километра, Олег вдига 102. Кракът му продължава да натиска газта и в абсолютно прав участък между селата Ветрен дол и Братаница, той не успява да овладее волана и се блъска в крайпътно дърво. От удара колата се осуква и пристигналите по-късно пожарникари я срязват, за да извадят тялото на Наско. Той е бил на предната дясна седалка, прехванат с предпазен колан. В полусъзнание Олег твърди, че возилото е било шофирано от Наско, а малко преди това успява да измъкне Нина и да остане с нея в ръце, на пътя.

Още на другия ден Олег сменя показанията си. Той признава изцяло вината си, а в МБАЛ – Пазарджик издъхва неговата избраница Нина.

Нещата от там насетне се развиват като в латино- сериал. Съдът не може да конституира като ищец срещу Олег бащата на Нина Михайлова – Илия, която се оказва негова незаконна дъщеря. Пазарджишкия съд отказва да признае бащинството на Илия, но това прави Апелативния съд в Пловдив, а началото на процеса бе днес. Прокуратурата поиска от съда присъда от девет години ефективно лишаване от свобода за Олег Чавдаров, но тъй като обвиняемият се призна за виновен и поиска съкратен процес, законът предвижда шест години изтърпяване на наказанието, независимо от това, че заради престъпната си небрежност Олег е отнел два човешки живота.

Обвиняемият зави в последната си дума, че не е искал да убие жена си и най-добрият си приятел, той каза още, че ще приеме всяка присъда наложена му от съда.

Адвокатите наети от семействата на двамата починали пък настояха на Чавдаров да бъде присъдено най-тежкото предвидено от закона наказание – 15 години затвор. В крайна сметка съставът на Окръжен съд с председател съдия Коста Стоянов взе решение, че Олег трябва да остане в затвора осем години и да плати разноските по делото, както и кръвнина на почернените си роднини. Присъдата може да бъде обжалвана в законовия срок пред Апелативен съд в Пловдив. Адвокат Елвира Панкова, която защитава Олег Чавдаров, заяви, че ще обжалва.