Никакви следи няма от обявеното за общодържавно издирване момченце Михаил Чиков от Пещера. Детето е петото по ред в семейството си и е само на две годинки. Сигнал за изчезването му подали неговите близки в ранния следобед  на 26 август т.г. Според данните същия ден то и негово приятелче си играели в края на квартал „Едиверен“, където живеят – труднодостъпна местност, обрасла с гъста непроходима растителност в склона на планината, откъдето е изчезнало.

В издирването, което продължава и в момента са ангажирани полицаи, включително и полицейски кучета, пожарникари, горски работници, работещи в общинската администрация, доброволци от туристическото дружество, жители на квартала, но до момента момченцето не е открито. По случая е образувано досъдебно производство, действията се провеждат под наблюдението на Окръжната прокуратура в Пазарджик. Михаил Чиков е слабо дете, с къса кестенява коса, било е облечено със синя тениска, къси дънкови панталони и сини сандали. Хората, които разполагат с допълнителна информация за момченцето, могат да сигнализират на тел.112 или в най-близкото поделение на МВР.

В Пещера се носят слухове, че детето е било отвлечено, за да бъде продадено в чужбина. От полицията проверяват и тази версия.

Все още не е открито и тялото на шест годишната Делка от Панагюрище, момиченцето изчезна след като в началото на юли пороен дъжд напълни коритото на река Луда Яна в родния ѝ град. По-голямата ѝ сестричка, на осем години бе открита удавена под мост в коритото на реката. Повече от десет дни продължи издирването на Делка, като доброволци, пожарникари и полицаи претърсиха цялото протежение на Луда Яна. В издирването се включи и дрон, но към момента детето все още се води безследно изчезнало.

.snimka deteНа снимката е Михаил Чиков от Пещера