14теснолинейка 14теснолинейка1Посланиците на 36 държави от 4 континента бяха впечатлени от гостоприемството, природата и талантливите деца на Велинград. Те пристигнаха с атрактивния парен влак. В рамките на два дни посетиха три уникални места в района – килимарския цех в град Костандово, фабриката за преработка на хмел във Велинград и високопланинската спортна база „Белмекен”.

Основни организатори на събитието, което се превръща в традиция за четвърта поредна година, са Министерството на външните работи и Министерството на туризма. Двете знакови годишнини, които Велинград отбеляза на 1 септември, бяха един от поводите града ни да бъде избран за домакин на визитата на дипломатите .

В програмата им бяха включени две презентации, представящи възможностите за туризъм и историята на района. Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев разказа за лечебните свойства на минералните води, възможностите за инвестиции и богатствата на региона, а гостите приеха предизвикателството да станат посланици на СПА столицата на Балканите по света.

14дипломати 14килими