Четири тела бяха открити в частен имот в Каспичан, съобщи NOVA ТВ по информация от Главна прокуратура. Районът е отцепен. В основата на четворното убийство е междусъседски конфликт.

Малко след 9 часа днес 28-годишна жена от село Мадара е потърсила съдействие от служители на участък „Полиция“ – Каспичан, тъй като от два дни нямала връзка с майка си. След подадения от нея сигнал, тя и двама полицейски служители се отправили към дома. При отварянето на входната врата са открити две тела. За случая веднага е уведомен административния ръководител на Окръжна прокуратура. При продължилия оглед на място са установени още двама починали. Жертвите са възрастно семейство на 81 и 70 години, и техните син и дъщеря, на 46 години и на 48 години. В присъствието на съдебен лекар по телата им са открити наранявания, причинени най-вероятно с нож или брадва.

Множество процесуално-следствени действия са извършени в присъствието на директора на ОДМВР- Шумен ст. комисар Ялчън Расим, административния ръководител на Окръжна прокуратура – Шумен Маргарита Георгиева и дежурен прокурор. Изяснено е, че между семейството и техен съсед имало роднински спорове. Със съдействието на „Специализираните полицейски сили“ при ОДМВР Шумен е проникнато в съседен имот, където е задържан 64-годишен, намерени са следи, съотносими към извършеното престъпление. Като мотив събраните  към момента данни сочат евентуално спор за имот – най-вероятно къщата, в която е живеело семейството. Предстоят още огледи, включително и в съседен имот. Става въпрос за тежък битов инцидент и за деяние, извършено с особена жестокост. Рядко сме свидетели на подобна обстановка при тежко престъпление, уточни прокурор Георгиева.. Според информацията до момента, за заподозреният за извършител има данни за агресивно поведение, няма регистрирано оръжие на негово име, допълни ст.комисар Расим.

Работата по образуваното досъдебното производство продължава под надзор на прокурор от окръжната прокуратура.