Нова фейсбук игра наречена „Възрожденско приключение“ стартира утре в Пещера. Голяма част от жителите на града си спомнят, че само преди няколко месеца администраторите на същата група организираха благотворителна игра за видните личности на Пещера. За периода на играта ни от 24 май до 19 юни общо събраните суми по трите каузи за даренията ни са 3718 лв., съобщи една от администраторките на фейсбук групата Мария Джуркова.

Тя е една от инициаторките за създаването на този експеримент, който срещна над десет хиляди привърженици от цялата област. По интересен и ангажиращ съзнанието начин, пещерци си припомниха хората, които донесоха и продължават да носят слава и добро име на своя град.

Новата игра има собствена фейсбук страница и стартира утре вечер в 19.30 ч. Тя е посветена на Деня на народните будители – 1 ноември, а предизвикателствата, които отправят организаторите ще станат ясни със старта на самата игра.

Това е първата куест игра за града. Търсачите ще трябва да откриват скрити символи и думи. За целта ще получават интересни награди. Всеки въпрос ще е в рима.
Фейсбук страницата на „Възрожденско приключение“ – ТУК