Половин квартал в град Септември остана без основни комуникации – телефони и интернет днес. Причината е повреден подземен кабел на БТК при разкопаване на главната улица в посока за Ветрен.

Днес преди обяд вещи лица, назначени от Спецпрокуратурата пристигнаха в общинския център за оглед на изградения наскоро главен водопровод. Мястото, където опитаха да копаят обаче не е било съгласувано преди това с Енергото, В и К и БТК, каквато е задължителната процедура в такива случаи.

Липсата на предварително трасиране и очертаване на периметъра, в който ще се правят изкопните дейности доведе до скъсването на магистралния кабел на БТК. Случката породи голямо напрежение сред населението в квартала. Хората негодуваха от действията на прокуратурата, чийто представители си тръгнаха след като взеха необходимите проби.

Сега обаче на дневен ред е рехабилитацията на разкопания участък, която ще трябва да се прави отново с пари от издънения общински бюджет, тъй като магистратите нямали целеви средства за тази дейност. Заради опасността от пропадане на човек или ППС в трапа полицаи от РУП – Септември оградиха разкопания участък с ленти.