В първия състав на пазарджиклии вече ще играят шест футболисти от Академията – Николай Радев, Денис Караасан, Иван Вълчев, Пламен Димитров, Петко Илиев и вратарят Спас Видев (всички набор 2001 и 2002).

Взаимоотношения с отбора приключват Иван Иванов и Николай Хаджиниколов поради дисциплинарни нарушения и Стефан Лачов по преценка на новия спортно-технически щаб. Футболистите вече се подготвят за предстоящия мач срещу Вихрен (Сандански) на 14-и октомври от 16:00 часа на стадион “Георги Бенковски”.

Вчера отборът на Хебър проведе първата си тренировка под ръководството на новия старши треньор Николай Митов и неговия асистент Радослав Вардаров. По време на пресконференция бе обявено и това, че смяната на треньора Танчо Калпаков се е наложила поради факта, че в изминалите две години той не е успял да мотивира спортен хъс у играчите, които губят важните си срещи и независимо от това, че засега са лидер в групата, тенденцията е била към по-скоро пораженчески отколкото борбен дух у отбора.

Спойката между играчите, умението да превърнеш всеки индивидуалист в екипен състезател, това са основни умения на успешния треньор, е мнението на УС на ФК Хебър. Вчера то бе изразено от кмета Тодор Попов и Найден Шопов. Те са категорични, че Митов е точният човек, който ще изведе единадесеторката на зелените на по-високо ниво.