Протест – бдение в памет на убитата в Русе журналистка Виктория Маринова се организира в понеделник във Велинград. Призивът за това се появи в групите на Фейсбук за курортния град. Ето какво гласи той:

„В България се правим на глухи и слепи за много безобразия!Бият лекари-мълчим,бият учители-мълчим,бият и крадат старците по селата-не ги отразяваме! В страната открай време народът е превърнат в стадо, което перманентно се стриже, коли и дои.  Даже на стадото (опа народа) взеха да му харесват извращенията с него (Стокхолмски синдром му казвали някои).

Има обаче една група хора, които не се примиряват с това положение и периодично се опитват да вкарват Нормалност в обществените отношения. Има ги във всички по-големи градове в страната (от малките и от селата вече ги прогониха)!

На 08.10.2018 г., в 18.30 часа на “Чашата“част от все още Нормалните велинградчани се събират в памет на зверски убитата журналистка Виктория, като искат ясно да дадат знак на управляващата хунта (властта), че границата на търпимост вече е премината!!!“Ние не желаем да живеем в страна, където се убиват хора, заради това, че имат мнение и търсят отговори!

Ние искаме СПРАВЕДЛИВОСТ!!!“-ще са част от исканията на хората.

Призовавам всички все още необлъчени, без значение от пол, раса и социално положение жители на града да излязат и да присъстват на това бдение в памет на убитата млада дама. Ако искате носете черни дрехи, ако искате палете свещи-изборът е ваш! Но бъдете там и покажете съпричастност! Защото утре ВИЕ може да сте на нейно място!“

Бдение на пл. ”Света Неделя”в София ще има в памет на жестоко убитата телевизионна водеща Виктория Маринова от Русе. То започва в понеделник от 18:30 часа. Тялото на тв водещата бе открито в събота в труднодостъпен район в Русе – в храсти, близо до р. Дунав. Младата жена е била изнасилена и пребита. Тя е майка на 7-годишно момиченце.  Административен директор е на русенската тв TVN и водеща на предаването „Подиум“, а от края на септември – и на програмата „Детектор“.
Новината зверското убийство бе отразена и от ВВC – ТУК
Според прокуратурата обаче причината за убийството не се дължи на работата на Виктория Маринова. Както вече е известно, жестокото убийство, което потресе града, е станало в събота през деня на кея в Русе. Тялото на телевизионната водеща е открито в труднодостъпен район, в храсти, близо до Дунав. Тя е станала жертва на изнасилване и тежък побой, вследствие на който е обезобразена с удари по главата и задушена.
Колата на убитата Виктория е открита в близост, но първоначалните данни сочат, че е оставена там от самата жертва.Назначени са различни по вид експертизи, включително и технически – на мобилни устройства. Установен е маршрутът на жертвата. При откриването на тялото са липсвали мобилния телефон, ключовете за автомобила, очилата й, личните документи, както и част от дрехите. Това е отнело време да се установи самоличността на жертвата. Смъртта била причинена от комбинирана травма на главата и задушаване като разследващите нямат данни извършителите да са повече от един.