В трудна и оспорвана битка отборът на Хебър се класира втори в турнира за Балканската купа, който се проведе вчера и днес в пазарджишката спортна зала „Васил Левски“.

Финалната игра между нашите и Зираат Банк бе наблюдавана от около хиляда души, които през цялото време окуражаваха „тигрите“, но те загубиха с 3:2 гейма.

Първият гейм от играта завърши 25:17 в полза на нашите, вторият обаче отиде при Зираат Банк, които поведоха от самото начало и спечелиха с 22: 25, третият отново се върна при пазарджишкия тим – 25:21, а четвъртият пак бе спечелен от гостите с 18:25.

Решението на срещата дойде в тайбрека, като Хебър даде всичко от себе си, но загуби с 12:15.

Мачът продължи повече от два часа, а победителят в него получава право да участва в третия по сила европейски турнир – за Купата на претендентите.

Волейболният отбор на Хебър (Пазарджик) се класира за финала на международния турнир на Балканската федерация по волейбол след вчерашната категорична победа над Млади Радник (Сърбия) с 3-0 гейма и се класира на финала на Балканската купа, който се проведе днес в Пазарджик. Тигрите бяха категорични, побеждавайки с 25-20, 27-25 и 25-21 в отделните части. Най – резултатни за пазарджиклии бяха Александaр Ляфтов с 16 точки и Брадли Гантър с 12 точки, а по 9 добавиха Стойко Ненчев и Мартин Симеонов.

Съперникът на Хебър във финала бе Зираат Банк (Турция). Отборът от Анкара победи представителите на Румъния, ЧСМ Букурещ, с 3-1 гейма в двубой игран вчера. Победителят в Балканската купа печели директно участие в Challenge Cup 2018. Момчетата на Атанас Петров се изправиха срещу изключително класен противник.

Водени от Йошко Миленкоски, в състава на турският тим личат имената на сръбския разпределител Никола Йовович, Фархад Гаеми и Михел Фингер.

Двубоят за бронзовите медали между ЧСМ Букурещ и Млади Радник бе спечелен от румънците, като ЧСМ Букурещ (Румъния) победи отбора на Млади Радник (Сърбия) с 3-2 гейма (20-25; 22-25; 25-11; 27-25; 15-7) в оспорван мач и се класира на трето място в Балканската купа.

Балканската купа е международният турнир на Балаканската Асоциация по Волейбол (БАВ), която цели да развива спорта в Балканския регион, включително чрез организирането на тренировъчни лагери и официални състезания, както и да създаде добро сътрудничество между федерациите-членки, които са Гърция, Сърбия, Черна гора, България, Румъния, Турция, Албания, Македония и Молдова. Форматът на турнира бе пряка елиминация.