Медицинска сестра от Спешна помощ пострада докато се опитваше да помогне на пациентка, разказаха от отделението. Ромка, която имала и психични проблеми за втори пореден път се озовала днес следобед пред прага на МБАЛ – Пазарджик и започнала да се оплаква, че ѝ е много зле. Още сутринта тя била прегледана от дежурния екип, но лекарите преценили, че жената по-скоро симулира. Освен това тя е и здравно неосигурена, ето защо редовно навестявала Спешното, като искала да ѝ мерят кръвното или да я преглеждат. При повторната си поява, тя отново започнала да обяснява, че има нужда от лекар.

След като влязла в спешния кабинет, не успяла да обясни какво точно я боли, но започнала да проявява агресия. Докато размахвала ръце, пациентката докопала кичур от косата на медицинската сестра Гинка Лютова и го изскубнала. Така дежурната „касинка“ се оказала в положение да се нуждае от лекарска помощ. Прегледана е и е в добро общо състояние, уточниха от болницата.

Агресивната посетителка пък е отведена от полицейски патрул. Когато пристигнали пред дома ѝ в кв. „Изток“ близките се оплакали, че жената непрекъснато буйства. Предприети са стъпки за настаняването ѝ в психиатрична клиника, добавиха от полицията.