Две обвиненя ще бъдат предявени на 21-годишен мъж за жестокото убийство на русенската журналистка Виктория Маринова, съобщиха на съвместен извънреден брифинг министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров.

Избягал е от България на 7 октомври и се е укрил при майка си и доведения му баща в град Щаде, близо до Хамбург. Арестът е извършен във вторник вечерта от германската полиция. Отново по неофициална информация нападението е било случайно, а не планирано.

По неофициална информация извършителят е засечен по ДНК, което е съвпаднало 100% с намерените доказателства. Задържан е в Германия. Властите отказват всякакъв коментар. По непотвърдена информация в дома му са открити негови дрехи с кръв от жертвата.

21-годишният Северин Красимиров има криминална регистрация то 2007 г. за кражба на цветни метали. Други данни за извършено от него престъпление няма. В хода на работата са иззети достатъчно веществени доказателства, които свързват лицето с жертвата. Има негов ДНК материал по трупа на Виктория Маринова. Това каза на извънреден брифинг вътрешният министър Младен Маринов.

Повдигнати са му две обвинения – за изнасилване и за умишлено убийство, извършена с особена жестокост, поясни главният прокурор Сотир Цацаров. За тези престъпления може да получи до 20 години затвор или доживотна присъда.

„Не може да твърдим, че убийството е свързано с професионалната й дейност. Работи се по всички версии“, каза Цацаров.