Стефан Мирев подкрепя искането на жителите на с. Бяга за изграждането на изкуствени неравности на републиканския път в населеното място.

Кметът на село Бяга Боряна Кънева и група местни жители връчиха искане на областния управител Стефан Мирев за изграждане на три изкуствени неравности на Републиканския път III-375, преминаващ през село Бяга, община Брацигово. На обособените пешеходни пътеки преминаването е почти невъзможно и зачестяват случаите на предпоставки за ПТП. В близост до посочения път се намират училището и детската градина.

Искането е подкрепено с подписка на жителите на с. Бяга. Две стационарни камери и светеща сигнализация ще бъдат поставени на въпросните пешеходни пътеки докато тече процедурата по изготвянето на проект и изграждането на неравностите съгласно нормативните изисквания. Това каза по време на срещата кметът на община Брацигово Петко Петков.

Стефан Мирев ще настоява пред АПИ да бъде почистен и укрепен участъкът от републиканския път III – 377 Брацигово-Равногор.

Въпросът бе поставен по време на изнесената приемна на областния управител в Брацигово от кмета на с. Равногор Нейчо Коланев. Пътят е планински с многобройни завои на 1350м. надморска височина. На този етап община Брацигово ще финансира ремонтирането на малък участък от този път, по който има пропадане и се намира в границите на град Брацигово.

Жителите на град Брацигово и с. Исперихово изразиха  недоволството си пред областния управител срещу шумните ромски сватби през целия летен сезон и неспазването на общинската наредба. Въпросът ще бъде отнесен до ръководството на ОДМВР Пазарджик.

По настояване на животновъдите от с. Исперихово ще бъде проведена и специална информационна среща от Областна дирекция „Земеделие“ във връзка с предстоящите търгове за отдаване под наем на мери и пасища. В Исперихово има над 1300 овце и земите за паша са крайно недостатъчни.

В  изнесената приемна на областния управител в община Брацигово участваха директорът на ОД „Земеделие“ Стоян Траянов, инж. Димитрия Кафеджиева от Областно пътно управление Пазарджик и експерти от Областна администрация Пазарджик.