Полицията проверява двама мъже като евентуални съучастници на Северин Красимиров, задържан в Германия за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова, съобщи БТВ, позовавайки се на свои изотчници. Проверяват се и други, нерегистрирани в миналото криминални прояви на Северин в Русе. В квартала, където живее Северин, продължава да се усеща напрежение.

Леля му ми разказа, че двама мъже са го взели са го с кола и са го дрогирали. Виктория е тичала по алеята, един от тях е излязъл на пътя и се е опитал да и сграбчи телефона. След това са я повалили на земята и са я изнасилили. Тогава Северин се свестил, заяви жителят на квартала Илиян Желязков. Ако сме знаели, че има такъв човек в квартала, щяхме да го изядем като вълци, на парчета да го предадем на полицията. Иначе той ще зарази и децата ни. Пред Господ всички сме равни и пред закона също, заяви още Илиян Желязков.

Още вчера във връзка със случая евродепутатът Ангел Джамбазки публикува следният текст в профила си във фейсбук:

Това са снимки от профилите на Selayadin Remiks, известен още като Северин Красимиров. Същият е задържан по подозрение в извършване на тежко криминално престъпление. Изнасилване и убийство, извършени по особено жесток, брутален, унизителен, мъчителен за жертвата начин.

Съдът ще реши дали лицето е виновно. Въз основа на събраните и представени доказателства, с влязла в сила присъда. И тук идва важен въпрос. Въпросът за справедливото наказание. Наказанието трябва да има три задачи. Да защити обществото, да превъзпита дееца, да бъде силно и ясно предупреждение към останалите потенциални извършители на подобни зверства.

Както всички можем да се уверим, лицето само се е нарекло, цитирам :“Razbivacha na tesni gazove“. Можете да си го преведете, нали?

Моето лично убеждение е, че това същество не трябва да бъде оставено да разбива нищо повече, ако бъде признато за виновно. Такова същество не трябва и няма място между хората. Защото не е човек.

Да, трябва да бъде обесен. За да бъде въздадена справедливост. За да бъдат защитени други жени.
В един по-справедлив свят това същество, след като бъде признато за виновно с влязла в сила присъда, щеше да бъде осъдено на смърт и обесено. Уви, живеем в лигаво време. Време, в което осъдени рецидивисти, насилници и психопати продължават да насилват, убиват, мъчат беззащитни хора.

Време е да отворим отново темата за смазването на битовата етническа престъпност. Разгледайте добре снимките. Харесват ли ви? А сега се огледайте и запомнете имената и лицата на мародерите, които се опитаха да направят политически капитал от едно чудовищно престъпление. Лешояди.

Защото това са съществата, които тридесет години ни говорят за „правата“ на „малцинствата“. Същите същества, които сутрин, обед и вечер ни клеветят за „дискриминация“. Същите същества, чиито любимец е „razbivacha na gazove“.

Прочее, той е техен ценен политически капитал. Източник на грантове. От това се хранят тези мародери и паразити.

Срам и позор.

Но проблемите – един по един. Първо – задължително смазване на етническата битова престъпност.

11северин111северин