Кметове на населени места, журналисти и граждани бяха гости на Тържествената сесия на Общински съвет – Пазарджик, по повод на Деня на българската община, на тази дата през 1882 г. в Държавен вестник е публикуван първият „Закон за общините и градското управление”, който регламентира устройството и дейността на местните органи на държавната власт в Княжество България. По традиция на 12 октомври 1998 г. насам се провежда и сесия, която е част от церемонията по отбелязване на събитието.

Точно в 14 часа днес в Пленарна зала на община Пазарджик звуча химна на града, който сложи и старта на празничното заседание. То бе открито от председателят на местния парламент – адвокат Хари Хараламбиев, който поздрави колегите си за успешната работа.

„В ден като този е редно първо човек да оцени и благодари, за усилията и труда на всички, които са съпричастни с дейността на общината – като ще започна с колегите от Общинския съвет за това, че през годините са този коректив, от който всяка администрация има нужда, за това, че са на нивото на моите очаквания и очакванията на нашите съграждани, че виждам, че осъзнават отговорността, която носят и са били единни независимо от политическите ангажименти и пристрастия.“ – започна приветствието си кметът Тодор Попов.

„Благодаря на кметовете на населени места, хора, на които аз държа, в годините станахме едно голямо семейство, защото сме минали през какви ли не предизвикателства, те са малката, но важна брънка в голямото колело наречено местно самоуправление. Благодаря за отговорността и търпението, защото сте балансьори и представители на властта в малките населени места, че не пестите енергия за да подобрявате качеството на живота там.

Не на последно място да благодаря на моите служители, целия административен екип, ръководни кадри и обикновени служители, защото благодарение на техните усилия претворяваме в дела всички важни решения. В годините показахме, че можем да правим нещата, благодаря ви за подкрепата към мен лично и към каузите ни, за отдадеността която имате към работата, която вършите.“

12ден512ден412ден312ден

Приветствия към колегите си отправиха и водачите на всички политически групи в Общинския съвет.