Бездомно куче е нахапало жестоко  Мануела Ферер от Пазарджик, като  инцидентът е станал до жилищните блокове на ул.“Г.С.Раковски“ недалеч от моста на река Марица, съобщи „Монитор“.

Потърпевшата качи снимка на раните си в една от групите в социалната мрежа. Жената живее в един от 14-етажни блока и тръгнала да излиза, когато след нея се повлачили 2 бездомни кучета. Едното от тях скочило върху нея и я захапало за дясната ръка. Мануела успяла да ритне кучето, а то започнало да я хапе по крака. Жената  със сетни сили  се измъкнала от захапката му.

Съседи й се притекли на помощ, но повиканата по телефона линейка така и не пристигнала. тогава съкварталци на пострадалата я закарали в болницата, където раните й са промити и превързани. Цялата й ръка е разкъсана, а нахапвания има и по десния й крак. Потърпевши от глутницата кучета, която обикаля в този район, има и от градската библиотека, намираща се на метри от въпросното място. Всяка сутрин библиотекарките, които отиват на работа, са пресрещнати от уличните песове, обикалящи гладни наоколо. Две от тях са били нападнати от кучетата и са се обаждали в местната община, за да се оплачат.