Библиотеката при НЧ „Развитие-1873“ – Пещера организира среща- разговор с Тихомир Иванов и представяне на дебютната му книга „Камино: Пътят на завръщането“ на 23 октомври /вторник/ 2018 г. от 17.30 ч. в залата на ресторант „Хийт“.

Срещата е част от мероприятията на Библиотеката по случай : Национална седмица на четенето 22-26 октомври 2018 г.

И ОЩЕ ЗА АВТОРА
Тихомир Иванов е млад човек, но вече с богата биография и опитност зад гърба си. Завършил е телевизионна журналистика в Софийски университет „Св. Климент Охридски” и е с магистърска степен „продуцент в екранните изкуства” от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. Работил е като репортер, като актьор, има опит и като сценарист, асистент-режисьор, стейджмениджър и организатор в различни телевизионни предавания. Участвал е в реализирането на множество формати, сред които „Това го знае всяко хлапе”, „Биг Брадър”, „Денсинг старс” и др. Към днешна дата обаче интересите му са в областта на психологията, себепознанието и личностното развитие – учи психология в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”; участва в реализирането на семинари за личностно развитие на Фондация „Същност”. Интересите му в сферата на духовното и себепознанието го отвеждат и на пътя Камино де Сантяго.

И ОЩЕ ЗА КНИГАТА

Един мислещ, непримирим, млад и вече разочарован човек, който не вярва в лесните отговори, тръгва да дири себе си. За по-напряко – през Камино де Сантяго. Още от първата крачка знае, че пътуването навътре е самотно занимание, и смътно подозира, че завръщането ще е ново начало. Накрая вече го знае. За да е сигурен, че ще открие своите истини, избира прословутия 800-километров поклоннически маршрут, обрасъл със славата на себепознанието.
Трудността му прилича и той напуска с лекота „зоната си на комфорт“ – понятие, което при неговата търсеща природа винаги е под въпрос.
Целта – да стигне на всяка цена до корена на своите психологически блокажи и житейски неуспехи, да провери „на терен“ основните постулати от психологическото познание, което е натрупал като любител. Твърде различно от традиционното религиозно поклонение, начинанието ще му помогне да открие и да разшири границите на своята персонална реалност, предизвиквайки егото. Младият поклонник сякаш сключва бартер с пътя – да му се посвети изцяло, а в замяна да получи лелеяното откровение за себе си. Вярва, че така ще намери мястото си в свят, който през първите десетилетия от живота му се е отнесъл твърде сурово към него.
Книгата е любопитна както заради самото приключение, така и с прецизния документален разказ за всички реалности на Ел Камино: особеностите на т.нар. Френски маршрут, изминатите километри, условията в албергетата, географските и исторически забележителности и т.н.
Експериментален литературно-хибриден жанр с чертите на остър психологически пътепис, „Камино: Пътят на завръщането“ ще докосне читателя с оголения нерв на една страстно жадувана духовна трансформация.
Буен Камино, читателю!
Дарина Цветкова
Редактор