Печално известният и осъден на 30 години затвор сериен убиец Станислав Ангелов – Сиси, който има в досието си четири екзекуции и изтърпяваше наказанието си в Централния софийски затвор, през месец май т.г. се е озовал в затвора в Пазарджик, тъй като подбуждал останалите затворници към неподчинение. Преди два дни в Административния съд тръгна дело, по негова жалба, с която той настоява да бъде върнат обратно в София.

Преди близо година 36-годишният перничанин бе нападнат от трима в затвора, сред които двама роми. Нападателят му бе ММА-боец, свързан с шумен обир в столицата, който изтърпява 18-годишна присъда. От Министерство на правосъдието тогава потвърдиха за инцидента. “Действително на територията на затвора в София е възникнала физическа саморазправа между посочения от вас лишен от свобода Станислав Ангелов и други две лица. Предприети са незабавни мерки за овладяване на инцидента. Назначена е и проверка. На лишения от свобода Ангелов е оказана медицинска помощ, но не е настаняван в болница”, съобщиха от пресцентъра.

Станислав Ангелов – Сиси получи 30-годишна присъда за убийствата на наркодилъра Николай Христов-Хайо, Цветелин Карпузов, Биляна Кръстева и Кирил Христов-Багера. Станислав Ангелов е бил част от пернишката група, ръководена от Райко Василев-Кръвта, Румен Стефанов-Алф, а по-късно наследена от бащата на Райко – Васил Станков-Бай Васо или Дъртия, и дясната му ръка Милчо Петров-Чироза.

След като попаднал зад решетките Сиси приел христовото учение и започнал да се среща с дъщеричката си, която много му липсва, тъй като семейството му не може да идва толкова често на свиждане в Пазарджик. За него пред съда се застъпи с писмо пастор Иводор Ковачев, а служители от администрацията на Софийския централен затвор дадоха показания, че Ангелов показва белези на промяна и ресоциализация. Съдбата му обаче ще бъде решена на следващо заседание през ноември.