40-годишна софиянка е в ареста, след като я хванали пияна зад волана с огромно количество алкохол в кръвта, изпитото от нея количество се равнява на близо стандартна бутилка твърд алкохол. Почерпената държи „палмата на първенството“ по дамско шофиране след пиене за тази година.

Предишната рекордьорка бе задържана от автопатрул в в село Драговищица, в началото на месец август тази година.
Пристигналият на място полицейски екип открил автомобил „Нисан”, паднал в коритото на река. Преди това той се ударил в предпазния парапет на моста, съобщи тогава МВР. Зад волана седяла 46-годишна столичанка, чиято проба с дрегер отчела 2,62 промила алкохол. Жената не беше пострадала.

При вчерашния случай след тест с дрегер столичанката е задържана за срок до 24 часа, тъй като уредът отчел внушителните 3.26 промила алкохол в издишания от нея въздух. Тя била спряна за проверка от автопатрул на Районното управление – Сливница в понеделник на главен път 1-8. Срещу нея е започнато бързо производство, съобщиха от ОДМВР-София.

Пияни дами зад кормилото не липсват и в нашата област. Дори през 2015 г. имаме пияна панагюрка, която бе спипана да криволичи с возилото в родния си град с рекордното попадение от 3.28 промила алкохол. В началото на май 2017 г. при проверка на водачка 59-годишната Б.М. от Пазарджик уредът отчел 2.06 промила концентрация на алкохол.