Преди няколко седмици в ОДМВР-Пазарджик бе получено писмо от общински съветник, свързано с питане относно контрола, който извършват органите на „Пътна полиция“ и в частност върху автомобилите на фирмата извършваща репатриране.  Бихме искали да ви информираме за отговорът изпратен от ОДМВР-Пазарджик до Общинския съвет в тази връзка:
                         “ УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН СОЛОВ,

По повод на постъпило в ОДМВР-Пазарджик Ваше писмо и на основание чл. 33 ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация Ви уведомяваме за следното:

1.     В текстовете на чл.91 и 92 от Закона за движение по пътищата изрично е указано, кои за моторните превозни средства със специален режим на движение, както и какво е позволено на водачите на тези превозни средства по време на движение със специален режим. В контекста на това автомобилите собственост на фирмата оператор на дейността по репатриране на територията на гр.Пазарджик не са със специален режим на движение и подлежат на контрол от органите на „Пътна полиция“, както всички останали участници в движението.

2.     За времето от месец юни тази година до настоящия момент при проверки на водачи управляващи автомобили собственост на фирмата са установени общо 12 /дванадесет/ нарушения на Закона за движението по пътищата, Кодекса за застраховането и Закона за българските лични документи. За установените нарушения са съставени 7 /седем/ акта. На нарушителите са издадени или предстои да бъдат издадени наказателни постановления с размера на санкциите предвидени в административно-наказателните разпоредби.“

                                                        Директор на ОДМВР-Пазарджик: старши комисар Йордан Рогачев

В края на септември общинският съветник Благо Солов заяви:

Оказа се, че служители и автомобили на фирмата, която контролира за правилното паркиране в синята зона на Пазарджик, често нарушават правилата за движение и спиране, както и с действията си пречат на останалите участници в движението и създават предпоставка за ПТП.

В тази връзка изпратих питане до полицията, да ми отговорят санкциониран ли е някога автомобил или служител на въпросната фирма, когато нарушава правилата за движение по улиците на Пазарджик . Все пак “паяците” не са автомобили със специален режим на движение и Закона за движение по пътищата не им дава никакви по-големи права от тези, на всеки останал водач на МПС и дори когато си изпълняват служебните задължения те трябва да го спазват.

Ще ви информирам за отговора, веднага щом го получа, а междувременно вие ги снимайте.
Снимайте всяко нарушение на правилата за движение, което “паяците” извършват и качвайте снимки и видеа в интернет, за да ги виждат и хората и контролните органи.

Това безобразие трябва да се спре!

18благо 18благо1