На тържествена церемония днес кметът на Община Ракитово Костадин Холянов даде старт на полагането на асфалт на ул.“Тодор Тупаров“ в град Ракитово. Реконструкцията се реализира по проект на Програмата за развитие на селските райони и е на стойност 1 916 204 лв.

Срокът на изпълнение е 380 календарни дни, а проектът е „ Реконструкция и рехабилитация на улици и тротоари на територията на Община Ракитово „ по Подмярка 7.2. „ Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ по Програмата за развитие на селските райони- 2014-2020. Това е една от най-дългите улици в град Ракитово, на която беше подменен водопровода и канализационната мрежа.

В рамките на проекта ще бъдат преасфалтирани и обновени освен улица „Тодор Тупаров“, така също и „ Цепина“, „Струма“, „ Мусала“, „П.Яворов“ и ул.“Калинка“ в град Ракитово, като ще бъдат изградени тротоари и положени асфалтови настилки. Оттук минава голям пътникопоток в посока градовете Батак и Пещера и курорта Цигов чарк и затова е от особена важност най-дългата улица в Ракитово да бъде с добра инфраструктура и асфалтирана, каза кметът Костадин Холянов.

Той лично се ангажира да следи дали фирмата“Делчев инженеринг“-Пазарджик ще работи качествено и в срок. Този проект е още едно доказателство, че доброто взаимодействие между държавната и местната власт дава резултати в името на хората , каза в приветствието си областният управител Стефан Мирев. Той изрази увереност, че фирмата- изпълнител ще изпълни заложените строително – ремонтни дейности качествено и в срок.

Гости на събитието бяха народните представители Йордан Младенов от БСП, Сергей Кичиков и Елхан Кълков от ДПС, кметовете на общините Велинград и Сърница- д-р Костадин Коев и Неби Бозов, на с.Нова махала, на град Костандово Валентин Вигнев, председателят на ОбС –Ракитово Нина Димова, зам.-кметовете на Ракитово Цанко Молов и Димитър Топалов, представители на политически партии и на бизнеса.