Във връзка с извършена на 12 октомври по обед кражба от магазин за часовници на бул. „Витоша“ в столицата, СДВР търси съдействие за установяването на самоличността на мъж. Той се представил за чужденец, разговарял на английски със силен акцент. Полицията очаква съдействие от хората, които имат информация за мъжа от снимките, да я съобщят в най-близкото поделение на МВР, на тел. 112 или на фейсбук страницата на СДВР при гарантирана анонимност.

Снимката му е разпространена по всички гранични пунктове, защото има съмнения, че след невероятния удар като от филм на илюзионисти е духнал веднага в чужбина. Крадецът атакувал магазина на ул. „Витошка“ на 12 октомври по обяд. Неизвестният в продължение на 40 минути омайвал продавача и се правел, че уж избира скъп часовник.

Когато се решил да види стоката отблизо, гардът заключил вратата на обекта, както е по правилата в този бизнес. Мярката е превантивна именно срещу кражби. През цялото време шоуто на фокусника е било снимано от охранителните камери в магазина. Обирджията бил изтупа в светъл костюм и говорел на развален английхски. Постоянно обяснявал, че ще си купи някой от скъпите часовници. Успял обаче да разсее продавача и без нито той, нито гардът да усетят, мушнал в джоба си ROLEX за 45 000 евро.

После обещал да вземе пари и да се върне, за да купи един от моделите.  За доброто обслужване дори оставил 100 евро бакшиш. После сякаш се изпарил Снимката от охранителната камера е разпространена из цяла София. Една от версиите е, че чужденецът е шиптър или румънец, но към момента няма яснота за самоличността му. Работата по случая продължава.

23крадец123крадец2