Поредното събитие под марката Мулти култи китчън от програмата на Европейска столица на културата Пловдив 2019 ще се състои на 24 октомври от 18:00 ч. в Театрална къща „Пластилин“  в Пазарджик  (гр. Пазарджик ул. „Асен Златарев“ 26, ет.1).

Мулти култи китчън Русия ще представи общността от Русия живееща в Пазарджик. Медиатор между общностите ще бъде художничката Маргарита Иванова. Дамите ще направят кулинарна демонстрация за приготвяне на пелмени, ще ни разкажат как се пие руски чай от самовар. Кулинарната част включва още дегустация на сельодка, салата „Оливие“, пирожки, блини, ястия от татарската кухня. Ще разберем интересни неща за местата, от които са хората от руската общност, както и техните лични истории.

Присъствието е с предварителна регистрация.

Събитието се организира от сдружение „Съюз за независимо творческо общуване“ и Младежки дом – Пазарджик, чийто екип е представител на мрежата Мулти култи китчън за Пловдив и Пазарджик.

В прилагането на моделът Мулти Култи китчън целим хората да формират познания за различни култури и да установят човешки връзки помежду си.

ПРОЕКТЪТ Е ЧАСТ ОТ ПРОГРАМАТА НА ПЛОВДИВ – ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА 2019

Проектът Мулти Култи китчън представлява поредица от събития, неформални общи срещи, инициативи с включване и активно участие на чуждестранната общност. Събитията са разпределени еднакво в Пловдив и в Пазарджик през 2018 и 2019 г.