* Снимка: Архив – март 2015 г.

Осем ученици от Гимназията по икономика в Пазарджик ще участват в тазгодишната инициатива  на JA Bulgaria „Мениджър за един ден“, която ще се проведе на 30 октомври.

Дванайсетокласничката Мария-Николина Гюрова ще бъде новият кмет на Община Пазарджик  за един ден. Ще и помагат, нейният заместник, Габриела Василева от 11 д клас и секретарят Иван Кукушев от 12 а клас. Ученици от  гимназията по икономика ще  работят на 30 октомври още и  като директор и  началници на  отдели „Събиране“, „Услуги за граждани“  и „Ревизии“  към НАП Пазарджик. Това са десетокласничките Мария Петрова, Десислава Перева и техните съученици от 11 д клас Дениз Алиман и Полина Вранчева. Третата важна позиция, която ще заеме възпитаник на гимназията е главен управител на магазин „Технолполис“. Това е Елена Димитрова от 11 д клас.

“Мениджър за един ден” е една от най-значимите инициативи на JA Bulgaria. Целта й е да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години. По време на инициативата висши държавни мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот помагат на младежите да се запознаят с реалната работа на съответната институция или компания в рамките на един работен ден. „Мениджър за един ден“ е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз- образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията. Тазгодишното издание е 17-то поред.