В началото на редовното заседание на Консултативния съвет по въпросите на туризма към община Велинград, неговият председател Атанас Палигоров даде висока оценка за съвместната организация и провеждането на честванията по случай 70 години от създаването на Велинград и 10 години от връчване на приза СПА столица на Балканите. Председателят на „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи“ г-н Златко Златанов също отчете сериозния напредък в съвместната работа и оцени усилията на екипа, подготвил честванията.
Добрата комуникация между Общината и Сдружението позволи да се случат много от дейностите, залегнали в Стратегията за устойчиво развитие на туризма в община Велинград. След 10 годишни усилия вече е факт статуята – символ на града. Озеленяването, поддържането на зелените площи и паркове през тази година е на изключително добро ниво.

      Поставени са указателните табели на местата за настаняване, изготвени са рекламен каталог и безплатни карти за туристите, факт е и рекламния филм за Велинград. Обсъдени бяха въпроси свързани с новогодишната украса на града, поставяне на указателни табели за атракции и забележителности, проблеми с осветлението и състоянието на велоалеята, паркирането, нерегламентирания шум в късните часове на денонощието, визията на централния пазар и др. По отношение на състоянието и финансирането на Младежки духов оркестър „Димитър Мечев“ и мажоретния състав, г-н Палигоров бе категоричен, че неговата дейност ще продължи, защото това са децата на Велинград и оркестъра е една от емблемите на града ни.
Обсъдено бе участието на предстоящото международно изложение „Ваканция – СПА&ЕКСПО 2019“ през февруари и бе одобрена визията на щанда на Велинград.
На заседанието бе взето решение да се изготви предложение от Консултативния съвет до кмета д-р Коев и до председателят на Общински съвет –Велинград за належащо изграждане на спортна зала и на многофункционална зала в града. Отново бе повдигнат въпроса центъра на кв.Чепино да бъде обособен като зона за отдих без автомобили. Това също ще бъде внесено като предложение до д-р Коев, инж. Мареков и общинските съветници.